Slovensko
English

info@upinsvet.si  
+386 5 611 75 49  

O delavnicah

UP načrtuje 28 mednarodnih delavnic, izmed katerih bo 13 namenjenih študentom15 pa visokošolskim učiteljem in sodelavcem. Izmed 28 mednarodnih delavnic jih je polovica (14) s Klasius področja 4/5.

Mednarodne delavnice so odlična priložnost za izmenjavo mnenj in razpravo o izbrani temi, z možnostjo hkratnega vključevanja večjega števila mednarodnih strokovnjakov z določenega področja. Vsebina mednarodnih delavnic je bila načrtovana glede na študijska področja (medkulturnost, umetnost, arheologija, matematika, zdravstvo in sociala, varstvo okolja, varstvena biologija) in aktualna družbena vprašanja (npr. problematika debelosti, pomen dietetike, staranje, rehabilitacija, turizem itd.).

Ena izmed delavnic se bo osredotočila na vprašanje internacionalizacije visokošolskega prostora in tako prispevala k oblikovanju nove strategije UP na področju internacionalizacije. UP je namreč kot prva slovenska univerza sprejela Program internacionalizacije 2010-2013. Ker se je slednja iztekla, bo lahko UP tudi s pomočjo aktivnosti na podlagi projekta UP in Svet pripravila načrte za novo strateško obdobje internacionalizacije.

UP FHŠ UP FM UP FAMNIT UP FVZ UP PEF UP FTŠ Turistica UP ZRS UP IAM ŠD UP

UP IN SVET – Mednarodna vpetost Univerze na Primorskem: operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete: 3.: Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja; prednostne usmeritve 3.3.: Kakovost, konkurenčnost in odzivnost visokega šolstva.

Naša spletna aplikacija uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih naložimo na vašo napravo, z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Preberi več.